TÜRK sinemasında canlandırdığı 'kötü adam' karakterleriyle tanınan ve 54 yılda 700'e yakın sinema filminde rol alan 72 yaşındaki İhsan Gedik, şehir şehir gezip, kendi yazdığı kitabı satarak ve tiyatro oyunları sahneleyerek geçimini sağlıyor.
Yeşilçam'da 700 yakın filmde rol alan ve 'sinemanın kötü adamı' olarak tanınan İhsan Gedik, zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Çevirdiği sinema filmlerinin afişleri, fotoğraf kareleri ve Türk sinemasının önemli aktörlerinin kendisi için yazdığı sözleri 174 sayfalık ‘Dünden Bugüne İhsan Gedik’ kitabında toplayan sanatçı Gedik, bunların satışını yapmak ve ekibiyle birlikte öğrencilere yönelik hazırladığı tiyatro oyununu sahnelemek için Tokat'a geldi.
'YENİ JENERASYON BİZİ DIŞLADI'
Türk sinemasına 54 yıl boyunca hizmet ettiğini söyleyen 2 çocuk babası İhsan Gedik, yeni jenerasyonun kendilerini dışladığını belirtti. Gedik, "Bizim jenerasyonumuz, Ayhan Işık olsun, Serdar Gökhan olsun, Kadir İnanır olsun, bunlar bize her zaman iş verirlerdi ama yeni gençlik bizi tamamen dışladı. Hepsinin kendi grubu var. Grubu da olunca ben de gidip minnet etmem. Ne var ki Anadolu'yu karış karış gezerek çalışıyorum. Üniversitede okuyan kızım var, onu okutuyorum. Ayrıca kendi kitabımı da ellerimde dağıtıyorum, geçimimi sağlıyorum" dedi.
Kendisine rol verilmemesi nedeniyle üzüldüğünü belirten Gedik, "Yokluklar zamanında biz orada çalıştık. Ama şimdi teknoloji ilerledi. Bizi üzen; çalışmayan arkadaşlarımız var, yoksulluklar içerisindeler" diye konuştu. Gedik, şimdiki filmleri de eleştirerek, şunları söyledi:
"Bizim ki nostaljiydi yani eskiye dönüktü, açık saçık sahneler yoktu. Şimdi bir bakıyorsun ki o kızı o alıyor, o kızı o alıyor. Hep aynı diziler. Pembe dizi mi diyeceğiz, yani iç açıcı değil. Cahiliz biz; cahil insanların akıllarını çalıyorlar."