ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), yeni sezonda beğenilen bir eseri daha sahneye koydu.

Günler süren prova çalışmasının ardından, dünya prömiyeri gerçekleşen Carlo Goldoni'nin 'Yalancı' adlı eseri, Ahmet Açıkgöz'ün rejisörlüğünde sahnelendi. Gökhan Tüzün, 'Lelio' rolünde sahneye çıktı. Lelio, sözde âşık olduğu iki kız kardeşe kendini altın şato markizi olarak tanıtıyor, olaylar ise hiç de umduğu gibi gelişmiyor. İzleyenleri kahkahaya boğan eseri, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı İrfan Keskin de izledi. Perde, alkış yağmuru altında kapandı. Eser, 24-25-29-30-31 Ocak tarihlerinde de sahnelenecek.

KALABALIK KADRO

Haldun Marlalı ile Cem Marlalı'nın birlikte Türkçeye çevirdiği 'Yalancı'da, Gökhan Tüzün (Lelio) başrolde oynadı. Eserde, Murat Bölük (Arlecchino), Gökhan Gü rol aldı. Eserin sahne dekorunu Necla Burcu Barış, ışık tasarımını Halit Sezer, projeksiyon tasarımını da Özkan Sezer hazırladı. İsmican Kaya da sahne amirliği görevini üstlendi.

YENİ OYUNLAR TURNEYE ÇIKTI

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde ayakta alkışlanan oyunun sonunda sahneye çıkan ADT Sanat Yönetmeni ve müdürü Selim Gürata, 1993 yılında kurulan ADT'nin 20'nci yılını kutlandığını hatırlatıp, Antalyalı tiyatro severlere teşekkür etti. Gürata, "Sezon içinde, 'Yalancı' ile 4'ncü oyunumuzu yaptık. Otello Ankara'da, 'Ayakta Durmak istiyorum' ve 'Kurtuluş'ta Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Zonguldak ve Bolu turnesinde. 17 kişilik sanatçı, 20 kişilik teknik, 19 kişilik idari kadromuzla, hem Antalya'mızın, hem de Türkiye genelimdeki seyircilerimizin tiyatroya olan hasret ve özlemlerini gideriyoruz" dedi. (FOTOĞRAFLI)