Murat ÇAĞLAR/VAN, () - VAN'ın Gevaş İlçesi'ne bağlı Gevaş İlçesi'ne bağlı Altınsaç Köyü'nün yakınlarında bulunan havarilerden Aziz Thomas'a ait kutsal eşyanın saklanması amacıyla yapılan St. Thomas (Altınsaç) Manastır Kilisesi, 2 bin metreden Van Gölü'ne bakan manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor.
Van Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından başlatılan hamleyle, Van'ın gizli cennetleri turizme açılıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, bölgedeki olayların gölgesinde kalan Van Gölü ve çevresini, turizme kazandırmak için çalışmalara başladı. Van'ın gizili kalan güzelliklerini dünyaya sunmak isteyen Van Valiliği, ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görkemiyle görenleri büyüleyen Altınsaç Köyü'nde bulunan St. Thomas Manastır Kilisesi'ni ön plana çıkardı. Van Gölü'nün hemen yanında 2 bin metre olan tepenin zirvesine yapılan Kilise manzarası ve Van Gölü koylarıyla birleşince bir kartpostalı andırıyor.
Kilisenin konum ve güzelliğiyle görenleri büyülediğini söyleyen ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, "Kilise 2 bin metrelik bir tepe üzerine 11. Yüzyıl'da inşa edilmiş. Yapı olarak halen ayakta. Restorasyon çalışması şu anda yok. İnşallah önümüzdeki dönemlerde kiliseyi restore ederek turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Kilisenin turist sıkıntısı yok. Şu an bile çok sayıda turistin gittiği bir yer. Konum olarak çok güzel bir yerde Van Gölü'nü ve o eşsiz koylarını muhteşem bir konumdan görüyor. Bu güzelliklerin Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılması gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI