ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), librettosu Müzikolog Dr. Emre Aracı'ya ait 'V. Murad' adlı yeni bir bale eserini sahneye koyuyor.
Koreografisini Armağan Davran ile Volkan Ersoy'un hazırladığı eser, 15 Şubat Cumartesi akşamı Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Eserde, 93 günlük saltanatıyla 'Osmanlı tahtında en az süreyle oturan Padişah' unvanlı V. Murad'ın trajik sürgün yaşamından kesit sunulacak. 1000 yıllık geçmişe sahip sanat müziğinin Osmanlı Sarayı'na yansımaları da gözler önüne serilecek.
İzlenme rekoru kırması beklenen iki perdelik eserde, V. Murad'a ait besteler de seslendirilecek. Eserin müzik düzenlemesini Müzikolog Dr. Emre Aracı, ANTDOB Orkestrası'nın şefi Bujor Hoinic ile birlikte yaptı. Eserin göz kamaştıran dekor ve kostüm tasarımlarına Savaş Camgöz, ışık tasarımına da Fuat Göz imzalarını attı. 'V. Murad' balesinde, Sultan'ın Çırağan'daki hapis hayatının tek bir gününe odaklanılacak. Prömiyere katılma imkânı bulamayan sanatseverler, eseri 18 Şubat Salı akşamı izleyebilecek. (FOTOĞRAFLI)