Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, () - ÇANKIRI Belediyesi, mezun olacak üniversiteli kız öğrenciler için 'Mezuniyet Kınası' düzenledi.
Belediye Kız Öğrenci Koordinasyon Merkezi bünyesinde bir araya gelen kız öğrenciler,  mezuniyetlerini kına yakarak kutladı. Belediye tarafından restore edilen tarihi Çamaşırhane’de Çankırı’nın gelenek ve göreneklerine göre gerçekleştirilen mezuniyet programında yöresel kıyafet giyen kız öğrenciler, renkli görüntüler sergiledi. Programa katılan yaklaşık 200 öğrenci, mezuniyet pastasını kestikten sonra ellerine yaktıkları kına ile mezun olmanın sevincini yaşadı. Program, öğrencilerin yöresel kıyafetler içinde çektirdikleri mezuniyet fotoğrafları ile son buldu.
Belediye Başkanı İrfan dinç, bu yıl ilki düzenlenen 'Mezuniyet Kınası'nı geleneksel olarak devam ettirmek istediklerini söyledi. Dinç, "Eğitim amaçlı şehrimize gelerek misafirimiz olan öğrencilerimizin buradan iyi anılarla ayrılması, Çankırı’yı çevresindeki insanlara överek anlatması doğru bir Çankırı algısının oluşturulması açısından büyük önem arz ediyor. Biz de faaliyetlerimiz arasında bu yıl mezun olacak kız öğrencilerimiz için mezuniyet kınası düzenleyip, Çankırı’da bulundukları son günlerde hem keyifli vakit geçirmelerini, hem de yöresel kültürümüzü tekrar tanıtmayı istedik" dedi.
Mezuniyet kınasının tamamen Çankırı geleneğine göre yapıldığını ve geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Başkan Dinç, "Bu yüzden ben bu programı 1. Geleneksel Mezuniyet Kınası olarak adlandırıyorum. Üniversitemizden bu yıl mezun olacak tüm gençlerimize de hayat boyu başarılar diliyorum" dedi.

EY(AY/ESM) (FOTOĞRAFLI)