Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - MERSİN'de Sanat Etkinlikleri Derneği tarafından bu yıl 13'ncüsü düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali Cihat Aşkın, Yair Delal ve Erez Mounk'un konseriyle sona erdi.
Cihat Aşkın, Yair Delal ve Erez Mounk konseri, Tarsus İlçesi'ndeki St. Paulus Müzesi ve Kilisesi'nde düzenlendi. Konser öncesi konuşan Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, Soma'da yaşanan maden kazası nedeni ile bazı etkinlikleri iptal edilen bazıları da ertelenen festivalin hedefine ulaştığını söyledi. Buharalı, oturma kapasitenin kısıtlı olması yüzünden Kanlıdivane'den Tarsus İlçesi gibi geniş bir alanda gerçekleştirilen etkinliklerin resmi olarak 7 bin 500 kişiye ulaştığını belirterek, önümüzdeki yılın program hazırlıklarına başladıklarını dile getirdi.
Ardından söz alan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, bir yıl boyunca hazırlıklarını yaptıkları festival nedeni ile kentteki bir kurum kurum kuruluş, belediye, Valilik ve dernekten destek gördüklerini ifade ederek, müzik ve sanat adına yaptıkları çalışmaların hedefine ulaştığını bunu nedenle de emeği geçen herkese teşekkür ettiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından ilk olarak Cihat Aşkın kemanı ile sahneye gelerek konserin açılışını yaptı. Daha sonra ise perküsyon ustası İsrailli Eres Mounk, uddist İsrailli Yair Dalal sahneye çıktı. Üçlü enstürmanları ile seslendirdikleri Ortadoğu ve Türk ezgileri ile konsere katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

ME (SÜ/RT) (FOTOĞRAFLI)