Ömür AVCI- Fatih TURAN/ TRABZON,() - TRABZON Devlet Tiyatrosu'nca düznlenen 15'inci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, açılış töreni ve festival yürüyüşüyle başladı.
Atatürk Alanı’nda düzenlenen açılış törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ak Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yerli ve yabancı tiyatrocular katıldı. Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün, Trabzon’un tarihten gelen kültür ve sanat birikimini bu festivalle sürdürmeyi amaçladıklarını söyledi.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ve Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de, yaptıkları konuşmalarda önemli bir kültür ve sanat kenti olan Trabzon’un festivale 15 yıldır yaptığı ev sahipliğiyle sanatın birleştirici ve barışçıl gücünün ortaya çıkarılmasında etkin rol oynadığını belirttiler.
Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri ve sanatçılar Atapark Haluk Ongan Sahnesi yanındaki Zağnos Vadisi’ne kadar festival yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında özellikle kostümlü tiyatroculara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Zağnos Vadisi’nde çocuklara yönelik kısa bir oyun sergilendi, davetlilere yöresel yemek ikramı yapıldı.
15 Mayıs’a kadar sürecek olan 15. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’ne Türkiye’nin yanısıra Almanya, Fransa, Moldova, Macaristan, İtalya, Moğolistan, Gürcistan, Portekiz, Tunus, Rusya ve KKTC’den tiyatro grupları katılıyor.

ÖA (TM/AAA) (FOTOĞRAF)