Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı Kontrbas Bölümü Lisans 4'üncü sınıf öğrencisi Göksu Söker, Bulgaristan ve Sırbistan'da düzenlenen uluslararası müzik yarışmalarında kontrbas dalında birinci oldu.
Öğretim görevlisi Emanuil Petrov'un öğrencisi olan ve  öğretim görevlisi Tsvetelina Tunteva'nın piyanoda eşlik ettiği 22 yaşındaki Göksu Söker, elde ettiği birincilik dolayısıyla çok mutlu olduğunu söyledi. Söker, ilk olarak internet üzerinden orjinal eser kaydıyla Bulgaristan'ın Provadia kentinde düzenlenen '24'üncü Uluslararası Svetoslav Obretenov Genç Enstrümancılar Yarışması'na başvurdu. Geçen 1-4 Nisan arasında düzenlenen ve farklı ülkelerden çok sayıda adayın başvurduğu yarışmaya kontrbas dalında giren Göksu Söker, diğer yarışmacıları geride bırakarak birinci oldu.
Yine internet üzerinden eser kaydı göndererek Sırbistan Müzik Pedagogları Derneği'nin her yıl düzenlediği ve jüri başkanlığını Moskova Çaykovski Konservatuvarı'ndan Prof. Rustem Gabdullin'in yaptığı 'İnternet Müzik Yarışması'na kontrbas dalında başvuran Göksu Söker, 26 ülkeden katılan bin 337 aday arasından birinci oldu.
HOCALARINA TEŞEKKÜR ETTİ
Elde ettiği başarı için hocası Emanuil Petrov'a ve eserlerinde kendisine eşlik eden öğretim görevlisi Tsvetelina Tunteva'ya teşekkür eden Göksu Söker, çok mutlu olduğunu söyledi. Öğrenci olarak müzik alanında belirli hedeflerinin olduğunu anlatan Göksu Söker, "Belirlediğiniz hedeflere ulaşmak çok güzel Çok çaba sarfettik hocamla birlikte derece elde edebilmek için. Bu çaba güzel bir şekilde sonuçlandı" dedi.
ÇÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim görevlisi Emanuil Petrov ise hiçbir başarının tesadüf olmadığını söyledi. Her başarının arkasında ciddi bir emek ve çabanın olduğunu aktaran Petrov, "Göksu çok yetenekli bir öğrenci. Yetenek yüzde 5, diğeri çalışmaktır. Onunla gurur duyuyorum. Göksu başarısıyla bizi ve okulumuzu gururlandırmış ve diğer öğrencilerimizi de teşvik etmiştir. Öğrenciler için başarı örnekleri daha teşvik edici olabiliyor" diye konuştu.

YB(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)