TRT, yeni yayın döneminde bilim kurgu türünde olması beklenen iddialı bir yapımla izleyicilerin karşısına çıkacak. 
13’er bölümden oluşan iki ayrı sezondan oluşacak dizi için Amerikan, Rus ve İngiliz yapımcılarla ortaklığa gidileceği belirtiliyor. CGI teknolojisi sayesinde tamamen geleceğin İstanbul’unun kurgulanacağı dizinin ilk sezonu 2017 yılında karşımızda olacak.
GÖKA VE EREN YENİ YAYIN DÖNEMİ HAKKINDA KONUŞMUŞTU
TRT 1 Kanal Koordinatörlüğü, İstanbul Kız Kulesi’nde düzenlediği basın toplantısı ile yeni yayın dönemine dair tüm gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmış, gerçekleştirilen buluşmaya TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren‘in yanı sıra, TRT 1 dizilerinin yönetmen, yapımcı ve başrol oyuncuları ile program ve ana haber sunucuları da katılmıştı.
TRT 1’in yeni yayın dönemindeki projeleri hakkında bilgi veren TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, izleyenleri yeni yayın döneminde birçok yerli yapımın beklediğini ve bunlar arasında bilimkurgu projeleri de olduğunu belirterek şunları söylemişti:
"2018‘de TRT 1 bir bilimkurgu filmi çekecek. İstanbul’da kalıcı bir plato üzerinde çalışıyoruz. Bilimkurgu için CGI teknolojilerine yatırım yapacağız. Türkiye, CGI alanında başarılı birçok teknik elemana sahip. Kuracağımız bu platonun, başka yapımlar tarafından da kullanılmasını istiyoruz.
Hatta yabancı yapımcılarla ortak olmayı hedefliyoruz. Amacımız, bu platoda uluslararası yapımların da çekilmesini sağlamak. Platonun İstanbul’a yakın bir yere kurulması planlanıyor" 
BÜLENT TURGUT TWITTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI
Daha önce TRT 1’de ilgiyle takip edilen Filinta isimli dizinin yapımcılarından olan Bülent Turgut’un Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla resmiyete kavuşmuştu:

Bülent Turgut @BTurgu
Bu arada sanırım baskı hatası 2050 değil 2150 ve "kod adı 2150" derken dizinin adı değil geçici ismi 2150. Aramızda kullandığımız.