AKBANK’ın 23’üncüsünü düzenlediği 'Akbank Caz Festivali' etkinliği kapsamında dünyaca ünlü caz gruplarından Sean Nowell And Kung-fu Masters, Trabzon'da caz müziği sevenlere muhteşem bir konser verdi.
Bu yıl beşinci kez düzenlenen 'Kampüste Caz' etkinliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi  Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi Hasan Turan Salonu'nda yapıldı. Sean Nowell and The Kung-Fu Masters grubu yüksek enerjileri, çılgın ritimleri ve efektleri ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Yaklaşık 3 saat süren konseri, 500'ü aşkın öğrenci izledi. Grubun İngiliz saksafonisti Sean Nowell, gösterilen ilgiye Türkçe teşekkür etti, ilk kez geldiği Trabzon'da olmaktan mutlu olduğunu söyledi.
New York’ta kurulan grup 70’li yılların Kung-fu filmleri, animeler ve çizgi roman kitaplarından esinlenmiş. Sosyal ve politik sınırları aşarak iyilik, doğruluk ve kardeşlik gibi kavramları olabildiğince yaymayı hedefleyen grup saksafonda Sean Nowell, piyanoda Ercüment Orkut, klavyede Art Hirahara, trompette Marko Djordjevic ve bas gitarda Alper Yılmaz'dan oluşuyor.
Kampüste Caz, 13 - 19 Kasım tarihleri arasında değişik kentlerdeki üniversitelerde caz dünyasının ünlü isimlerini gençlerle buluşturucak.