SİVAS Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarının hazırladığı 'Palavra Kadavra Gündem' adlı tiyatro oyunu, Suşehri İlçesi'nde sahnelendi. Biri polis, diğeri terörist iki kardeşin hikayesinin anlatıldığı oyunda 'Gezi Parkı' olaylarına da değinildi.
Sivas İl Emniyet Müdürlüğü polislerince hazırlanan 'Palavra Kadavra Gündem' adlı tiyatro oyunu ilk olarak Suşehri'nde sahnelendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün organize ettiği oyunun senaryo düzenlemesi ve yönetmenliğini polis memuru Gökhan Özder yaptı. Komedi ve dram tarzında hazırlanan 2 perdelik oyunda 15 polis memuru rol aldı. Kemal Paşa İlköğretim Okulu spor salonunda sahnelen oyunu Suşehri ile birlikte Akıncılar, Koyulhisar ve Gölova ilçesinde eğitim gören lise öğrencileri izledi. Yaklaşık 2 saat süren oyun, öğrencilerin ve ilçe halkının büyük beğenisini kazandı.
'GEZİ PARKI' OLAYLARI'NA YER VERİLDİ
Beyni yıkanan ve terör militanı olarak canlı bombaya dönüştürülen bir üniversite öğrencisin başından geçen olayları anlatan tiyatro gösterisinde, 'Gezi Parkı' olaylarına da yer verildi. Oyunda, basın açıklamasının demokratik bir hak olduğu, ancak kamu mallarına zarar vermenin yasal olmadığına dikkat çekildi. Oyunda ayrıca bıçakla yaralanma ve ölüm olaylarının artması ele alındı.