DENİZLİ’ye belgesel çekmek üzere bir grup arkadaşıyla gelen ünlü aktör Tarık Akan, antik kentlere hayran kaldı. Kameraman arkadaşıyla Hierapolis ve Laodikya’da çekimler yapan Tarık Akan, kameranın tripotunu omzuna alıp taşıdı.
Yeşilçam’da yüzlerce kez kamera önünde çıkan ve herkesin gönlünde taht kuran ünlü sanatçı Tarık Akan, yönetmenliğini yaptığı 'Anadolu’da Romalıların Ayak İzleri' adlı belgeselin çekimleri için Denizli’ye geldi. İlk olarak Pamukkale Hierapolis Antik Kenti'nde çekimler yapan Tarık Akan, daha sonra Laodikya Antik Kenti'ne geçti. Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, sanatçıya antik kent hakkında bilgi verdi. Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz da kendisine eşlik etti. Tarık Akan, daha sonra kameraman arkadaşı Colin Mounier ile antik kentte çekimler yaptı. Güler yüzü ve mütevazılığıyla dikkat çeken Akan, kameranın tripotunu da omzuna alarak taşıdı.
DÖRDÜNCÜ BELGESEL
Denizli’ye 34 yıl aradan sonra geldiğini belirten Tarık Akan, “Askerliğimi burada yapmıştım. Çok değişmiş, dördüncü belgeselim için geldim. Belgesel için bir yıldır çalışıyoruz ve antik kentleri çekiyoruz. Colin’le çalışıyoruz. Başka kimse yok. Her şeyi beraber yaparız. Ben de ışık tripot gibi eşyaları taşırım. Nazım Hikmet Vakfı adına yapıyoruz” dedi.
15 yıldır belgesel çektiğini ifade eden ünlü sanatçı Akan, “Bu belgeselden sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’ya gönderdiği genç talebelerin nasıl profesör olduklarıyla ilgili belgesel çekeceğiz. Belgeselin değeri bilinmiyor. Ama ileride önemli değeri bulacaktır. Bizim belgesellerde görev yükleme vardır. Burada para yoktur. Sponsor yoktur. Devlet yardımı yoktur. Hiç kimseden bir kuruş para almayız. 30 yılık dostum da para almaz. Senaryoyu bile eşi yazar. Bütün masrafları ben cebimden yaparım. Gittiğimiz yerlerde belediyeler otel konusunda yardımcı oluyor. Yemek yediğimiz restoranlarda ise para almıyorlar. Belgesel 2014 yılı ortalarında piyasaya sürülecek. 52 dakikalık belgesel, İtalyanca, Fransızca, İngilizce ve Almancaya seslendirilecek” diye konuştu.