Mustafa ERCAN- İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN'de bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali kapsamında konser veren Özgün müziğin usta ismi Bülent Ortaçgil, Kanlıdivane antik kentinde hayranlarıyla buluştu.
Erdemli İlçesi'ne bağlı turistik Ayaş Mahallesi'ndeki Kanlıdivane antik kentinde gerçekleştirilen konser nedeniyle Mersin kent merkezinden ve ilçelerde sanatseverler özel ve toplu taşıma araçları ile akın etti. Tarihi mekanı dolduran binlerce hayranlarına müzik şöleni yaşatan Ortaçgil, bazı parçalarını hayranları ile birlikte seslendirdi. 19'uncu yüzyıl ortalarında keşfedilen ve kullanıldığı dönemde suçluların ceza olarak aslanlara atıldığı Kanlıdivane antik kentinde, Ortaçgil'in sesinden Özgün müzik ezgileri yayıldı. Doğa ve tarih eşliğinde müziğin keyfini çıkaran Ortaçgil hayranlarından bazıları harabelerin gölgesine sığınırken, bazıları da yanlarında getirdikleri şemsiye ile güneşten korundu. 'Sensiz Olmaz' adlı parçasını hayranları ile birlikte seslendiren Ortaçgil, sempatik tavırları ile hayranlarının gönlünü fethetti. Akustiği iyi olduğu için bir çok sanatçının konserine ev sahipliği yapan Kanlıdivane'de, birbirinden güzel parçaların notaları yankılandı.
Sahnede kaldığı yaklaşık 1,5 saat içerisinde parçaları seslendiren ünlü sanatçı, alkış yağmuru eşliğinde konserini sonlandırdı. Konser sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ortaçgil, "Mekan büyüleyici bir mekan. Ondan hiç şüphe yok. Ben memnunum. Benim açımdan çok güzel bir konserdi. Umarım herkes aynı keyfi almıştır. Böyle bir yere bu kadar insanın geliyor olması geleneğin çot köklü olduğunu gösterir. İlgi çok iyiydi" dedi.

ME-İM(OA/SSA) (FOTOĞRAF)

------------ KUTU ------------
Günümüzde Mersin'in Erdemli ilçesinde yer alan antik kent. MÖ 3'üncü yüzyılda kurulan ve MS 4'üncü yüzyılda adı Neapolis olarak değişen kentin Elaiussa Sebaste'nin sur dışında yer alan uzantısı olduğu tahmin edilmektedir.
19'nci yüzyıl ortalarında Fransız gezgin Victor Langlois tarafından keşfedilen kent, 1970'li yıllarda yapılan kazılarla ortaya çıkarılmıştır. Yöredeki ilk arkeolojik araştırmaları ise Semavi Eyice gerçekleştirmiştir. Kent, doğal bir çökük olan 30 metre derinliğindeki geniş bir obruk etrafında kurulmuştur. Kanlıdivane, akustiği çok iyi olduğu için günümüzde konserlere ev sahipliği yapmaktadır.