MERSİN'de, soprano 28 yaşındaki Esra Yüce, Arnavutluk'un Shkoder kentinde düzenlenen Uluslararası Müzik Yarışması'nda Opera Solisti kategorisinde 3'üncü oldu.
Arnavutluk'ta Migjeni Operası ev sahipliğinde gerçekleşen yarışmaya Esra Yüce'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden opera solisti katıldı. Ön elemeleri geçen Esra Yüce finalde 50 opera solisti ile birlikte sahneye çıktı. Yarışma sonunda sesi ve sahne duruşu ile dikkat çeken Esra Yüce, 3'üncü oldu. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Opera Bölümü'nü 2011-12 döneminde onur belgesi ile mezun olan Adanalı sanatçı Esra Yüce, dünyanın birçok ülkesinden opera solistlerinin katıldığı yarışmadan ödülle dönmenin kendisini mutlu ettiğini belirterek, şöyle dedi:
"Geç de olsa emeklerimin karşılığını alıyor olmak benim için umut verici. İnatla, bütün olumsuzluklara rağmen, sanatıma dört elle sarıldım. Bunun karşılığında almaya başladım. Bu benim için çok sevindirici. Bu başarılar benim için gurur vericidir."
Daha önce İtalya'nın Crispiano kentinde düzenlenen uluslararası yarışmada da 3'ncü olan Yüce, "Arnavutluk'ta sanata büyük bir emek veriyorlar. İmkansızlıklara rağmen sanat kurumlarını büyütüp geliştiriyorlar. Benim Türkiye'de yarışmaya katıldığımı öğrenen Arnavutlar, çok sevindi. Türkiye'de sanat kurumları ile ilgili bilgi aldılar" diye konuştu.
Esra Yüce, Londra'da 2 ay mastır klas eğitimi alacağını, bundan sonraki hedefinin ise yurt dışında çalışmak olduğunu ekledi

ME(AŞ/OA/İD) (FOTOĞRAFLI)