MERSİN'in Silifke İlçesi'nde bu yıl 23-26 Haziran tarihleri arasında Yörük Yılı olarak kutlanacak olan Uluslararası Silifke Kültür Haftası, gerçekleşen açılış töreniyle başladı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önünde yapılan törene Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk, Aytuğ Atıcı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, bu yıl 41'incisini gerçekleştirdikleri etkinliklerin ilk kez 1974 yılında Silifke Müzik ve Folklor Festivali olarak kutlandığını söyledi. Festival adının 1996 yılında Silifke Kültür Haftası olarak değiştirildiğini kaydeden Dr. Turgut, "Bu yıl festivalimizi Yörük Yılı olarak ilan ettik. Yürüyen Türk anlamında kullanılan 'Yürük' kelimesi daha sonra 'Yörük' haline dönüşmüştür. Yörük; cesurdur, muhariptir, güvenilirdir" dedi.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Kültür Haftası'nın bölgenin zengin kültürünün unutulmaması, paylaşılması ve tanıtılmasını sağlayacağını belirtti.

Konuşmaların ardından yaş kütüğüne bröve çakılıp, açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Başkan Dr. Turgut, folklor ekibiyle birlikte Silifke'nin Yoğurdu oyununu oynarken, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk ve Aytuğ Atıcı, eskiden Yörüklerin dövme dövdüğü dibek diye tabir edilen oyma taş içerisinde temsili olarak odundan yapılmış tokmakla dövme dövdü. Tören, halk oyunları gösterisi ve yöresel gösterilerle sona erdi.

FOTOĞRAFLI