KONYA'da Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen film festivali başladı. Öğrenciler tarafından hazırlanan 62 filmin jüriler tarafından değerlendirilip ödüllendirileceği festivalde ünlü oyuncular Selda Alkor ve Engin Çağlar'a da onur ödülü verildi.
Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 'Genç İletişimciler' yarışmasında aldığı ödüllerle adını sık sık duyuran Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından, bu yıl 13'üncüsü düzenlenen 'KISA-CA Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali, Alaeddin Keykubat Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde başladı. Festivalin açılışına ünlü sanatçılar Selda Alkor, Engin Çağlar, Mustafa Uzunyılmaz, Ahmet Kural, Murat Cemcir, Meltem Miraloğlu, Nihal Menzil, Burçak Evren ile yönetmenler Savaş Karakaş, Rıza Sönmez, Metin Avraç, Tülay Akça, senarist Sadi Çilingir ve Fırat Sayıcı katıldı.
ONUR ÖDÜLÜ
Festivalin onur konukları olan Türk sinemasının duayen isimleri Selda Alkor ve Engin Çağlar'a, 'Onur Ödülü' verildi. Ödülünü alan Selda Alkor, ''Bu güzel tablo karşısında bir şey söylemeye halim kalmadı ama yine de söylemek istiyorum. Bugün burada olmak ne büyük mutluluk biliyor musunuz? Nerdeyse bir ömür bitiyor. 2015 yılında 50'nci sanat yılıma giriyorum. Ama bunca yıldır bana bu kuvveti veren, bu enerjiyi veren sizlerin göstermiş olduğu özel sevgi ve davranışlardır. Mesleğime ve seyircime olan saygımı hiç kaybetmedim.''dedi.
Festivalde, yurtiçi ve yurtdışından 60’a yakın üniversiteden öğrencilerin çektiği 390 film, ön değerlendirmeye alındı. 62 kısa ve uzun metrajlı film, ön değerlendirmenin ardından finale kaldı. 2 gün sürecek festivalde, jüri üyeleri animasyon, belgesel, kurmaca ve deneysel dalda değerlendirmelerini yapacak ve dereceye giren filmler ödüllendirilecek.