MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Doğuş Grubu tarafından düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin 10'uncu Yıl Kutlaması'nda, '3 Tenor' olarak bilinen Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar sahne aldı. Sanatçılara, eşlik eden Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO) ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyelerinden oluşan karma orkestra sanatseverler tarafından uzun süre alkışlandı.
Doğuş Grubu tarafından D-Marin Turgutreis Marina'da bu yıl 10'uncu kez düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gecesinde '3 Tenor' olarak tanınan Aykut Çınar, Ayhan Uştuk ve Şenol Talınlı sahne aldı. Gecede Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın genç sanatçılarından Dorukhan Doruk (viyolonsel), Hasan Gökçe Yorgun (keman) ve Sancar Sapayev (keman) de solo performans sergiledi.
Prof.Dr. Rengim Gökmen yönetimindeki Türkiye'nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO) ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyelerinden oluşan karma orkestra sanatçılara eşlik etti. 3 bini aşkın kişinin izlediği konserin ilk bölümünde, J. Sibelius, H. Wieniawski, R. Falvo, E. Di Curtis, E. Di Capua, L. Denza, A.Lara ve P. Sarasate'den eserler seslendirildi.
Konserin ikinci bölümüne A. Marquez, Muradova ve T. Guliyev'in eserleri ile başlayan sanatçılar, 'Ben Seni Sevduğumi', 'Yeni Biteyi ve Batum', 'Ah Bir Ataş Ver', 'İzmir'in Kavakları' ve 'Çökertme' eserini seslendirdi.
Festivalde bu gece dünyaca ünlü sıra dışı keman sanatçısı Vanessa-Mae sahne alacak. 3 Ağustos'ta ise Moskova Senfoni Orkestrası'yla sahne alacak olan Arjantinli tenor Jose Cura ve Mısırlı soprano Fatma Said festivalin kapanış konserini gerçekleştirecek.

FOTOĞRAFLI