ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), şubat ayının perdesini 'Tangopera' adlı müzikalle açacak.

Her sahnelenişinde kapalı gişe oynayan eser, 1 Şubat Cumartesi gündüz izlenecek. Saat 15.00'de başlayacak 'Tangopera', tango severleri Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde buluşturacak. Serdar Yalçın'ın bestelediği, Murat Göksu'nun librettosunu yazdığı eserde, aşkın, neşenin, baştan çıkarmanın, tangonun ve zamansızların hikâyesi anlatılıyor.

GÜÇLÜ KADRO SAHNEDE

Uğur Seyrek'in sahneye koyduğu 'Tangopera'da, 'kırmızı kıyafetli kadın' rolünü Sema Çavuşoğlu, 'garson' rolünü de Atay Ergezen canlandırıyor. Bestesi Serdar Yalçın'a ait eserin librettosunu Murat Göksu ile Uğur Seyrek hazırladı. Hakan Kalkan orkestra şefliğini, Mahir Seyrek de koro şefliğini üstlendi. Göz kamaştıran dekor tasarımına Çağda Çitkaya, kostüm tasarımına Sevtaç Demirer, ışık tasarımına da Mustafa Eski imzalarını attı.

BARDA BİR AŞK HİKÂYESİ

'Tangopera', zamansız, mekânsız, kıpkırmızı bir aşk hikâyesinden oluştu. 'Zamansızlar Barı'nda garson olarak çalışan bir adam, bir gece bara gelen ve güzelliğiyle herkesin dikkatini çeken kadına âşık oluyor. Kadın, tangonun davetkâr ve baştan çıkarıcı etkisiyle adamı büyülüyor, adam için vazgeçilmez biri oluyor. Hikâyeye tango da karışınca, etraf tutkunun rengi olan kırmızıya bulanıyor. Hikâyenin sonunda da barda cinayet işleniyor, garson yaşamını yitiriyor.

Tangopera'da, Tükel Acar 'Patron', Ümit Burak Tekinay 'Sarhoş', Medine Tuganova 'Kadın Müşteri', Serap Demirhan, Özsu Yüksel, Sinem S. Baddal, Bilge Yılmaz, Emel Öziş, Selda Serdar 'Altı Vokalist' rollerinde sahne alıyor. Sanatçılara, ANTDOB Koro, Bale ve Orkestrası eşlik ediyor. (FOTOĞRAFLI)