Yapımcılığını Parantez Yapım adına Uğur Yalçınkaya ve Kazım Albayrak’ın üstlendiği, ‘Kod Adı K.O.Z’un basın toplantısı önceki gün Ritz Carlton Otel’de gerçekleştirildi.

Bir siyasi gerilim olarak çekilen filmin basın toplantısına oyunculardan Cem Kurtoğlu, Hakan Ural, Tolga Karel, İskender Bağcılar, Hazım Körmükçü, Yeşim Alıç ve yönetmen Celal Çimen katıldı. Oyuncular, senaryosu birkaç kez revizyona uğrasa da çekimleri altı hafta süren ve 13 Şubat’ta vizyona girecek filmle ilgili düşüncelerini paylaştı. K.O.Z. ekibi toplantı sonunda kameralara birlikte poz verdi. 

Cem Kurtoğlu:  Popüler birini oynamak zor!

Tarihsel bir kişiyi (Başbakan Erdoğan) canlandırırsanız oyuncunun kendi yorumu öne çıkar. Türkiye’nin en ücra köşesinde beş yaşındaki çocuğun bildiği birini canlandırmak çok zor. Beden dilinde, duruşunda, bakışında, ses renginde  bazı karakteristik özellikler aradım, özellikle onları yakalamaya çalıştım.

Tolga Karel:  Orta Doğu bu filmi bekliyor

Bu filmi Orta Doğu hatta dünya bekliyor. Oynadığım karakter (Emniyet Müdürü Remzi) bana çok yabancıydı. Anlamak ve oynamaya zaman harcadım. Çok konuşulacak, sevenleri de, eleştirenleri de olacak. Böyle bıçaksırtı bir filmin yapılabilmesi Türkiye’nin demokrasiye doğru giden adımlarını gösterir.

Hakan Ural:  Rolü ikilemeden kabul ettim

Bir oyuncunun en çok istediği şey sinema filminde rol almaktır, çünkü ölümsüzdür.  Rolüm de (İstihbarat Müsteşarı Hakan Fidan) insanların  arayıp bulamadığı bir rol.  Böylesi bir rol için tercih edilen biri olmak ayrı keyif. Bu yüzden gelen teklifi ikiletmeden kabul ettim.

Hazım Körmükçü:  Gişe rekorları kıracağız

Konu itibariyle herkesin bildiği ama gerçekleştirilmesi zor bir işti. Yapımcımızı cesareti için tebrik ediyorum. Gişede ciddi başarı yakalayacağını tahmin ediyorum. Rolü (Gazeteci) kabul ederken tereddütüm olmadı. Sonuç olarak ben profesyonel bir oyuncuyum.

İskender Bağcılar:  Papaz rolü de olsa oynardım

Benim oynadığım rol (Mehdi Efendi) hiç kolay değildi. Çok bıçak sırtıydı. Çünkü canlandırdığınız kişi, toplumda belli bir ağırlığı ve etkisi olan bir kişi. Bu bair kurgu ve yorumlar seyirciye bırakılmış tamamen. Ben oynarım dedim, oynadım. Papaz rolü gelse yine oynarım.