ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), G. Puccini'nin 'Tosca' adlı opera eserini sanatseverlerle yeniden buluşturuyor.
ANTDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Kenan Korbek'in sahneye koyduğu eser, 21 Ocak Salı akşamı Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gösterilecek. Dramatik gerilimli eserde, Bolşoy Tiyatrosu'nda sahneye çıkan ilk Türk opera sanatçısı unvanına sahip Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı tenor Murat Karahan da Tosca'da yer alıyor.
Eserin sahnelenmesinde, Tosca'yı çok seven Mustafa Kemal Atatürk de unutulmuyor ve kendisi sahnede anılıyor.
Güçlü bir kadın figürünün etrafında dönen üçlü bir ilişkinin hikayesinin anlatıldığı eserde Tamer Peker 'Scarpia', Engin Suna 'Angelotti', Şafak Güç 'Sagrestano', Atay Ergezen 'Spoletta', Toygarhan Atuner 'Sciarrone', Emre Aytekin 'gardiyan' Su Ece Ergezen de 'çoban' rollerini üstleniyor.
Eserin orkestrasını şef Arten Makarov yönetiyor, koro şefliğini de Caner Ruhselman yapıyor. Eserde dekor Tayfun Çebi, kostüm Sevtaç Demirer, ışık Mustafa Eski imzasını taşıyor. Burcu Bükem'in 'Tosca' rolünde sahne aldığı muhteşem eser, salı günü saat 20.00'de başlayacak. (FOTOĞRAFLI)