SAMSUN'un İlkadım İlçesi'nde 42 yıldır berber Murat İlhan, 33 yıldır da karikatür çiziyor.
İlkadım İlçesi Bankalar Caddesi'nde 42 yıldır berberlik yapan 54 yaşındaki Murat İlhan, 33 yıldır da karikatür çiziyor. İlhan, ilk çizimimi 1981 yılında Gırgır Dergisi'ne yaptığını söyledi. Katıldığı yarışmalarda çeşitli dereceler aldığını anlatan Murat İlhan, "3 adet Türkiye çapında birincilik, 20’nin üzerinde de 2’ncilik, 3'üncülük ve mansiyon gibi farklı derecelerim var. Zaman zaman Samsun’da bulunan yerel gazetelere karikatürler çizdim. 9 yıl süren 'Mum' isimli mizah sayfam vardı. Ama artık o sayfayı yapmıyorum" dedi.
Bir karikatürüne gelen tepki nedeniyle çalışmalarına ara verdiğini de sözlerine ekleyen Murat İlhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yerel bir gazetede günlük çizimler yapıyordum. Son yaptığım bir karikatür sonrasında bazı tepkiler aldım ve bu nedenle şimdilik hiçbir gazeteye çizim yapmama kararı aldım. Bu anlamda elim kolum bağlandı. Şu anda suskun bir vaziyette bekliyorum."
Çizim konusunda hevesinin biraz kırıldığını belirten İlhan, "Ne olursa olsun bu alev bende 33 yıldır yanıyor. Bu kırgınlığımın geçici olduğunu düşünüyorum. Yine çizime başlayacağım ama şu anda dinlenmedeyim. Çünkü eleştiriler çok haksız ve üzücüydü. Artık uzun zamandır ara verdiğim yarışmalara yoğunlaşacağım. Çizgi bırakılmaz, tıpkı sanatçıların sahne tozunu yutması gibidir. Bizde de bir kere çizmeye başladığınız zaman, ne kadar sansür gelirse gelsin, bu içinizde bir heves, aşksa bırakılmıyor" diye konuştu.