Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, () - MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde çekimlerine 4 ay önce başlanan 'Netekim Karakolu' film seti, öğrencilerin ziyaretine açıldı.
İlçeye bağlı Limonlu Beldesi'nde, 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrasında yapılan aramalar sırasında yaşanan olayların kara mizahının yapıldığı filmde sona gelindi. Film çekimlerinin büyük bir kısmının gerçekleştirildiği eski ilköğretim okulundan karakola dönüştürülen binayı değişik okullarından öğrenciler ziyaret etti. Öğrencileri filmin yönetmeni Yasin Korkmaz, başrolleri paylaşan Deniz Sandalcı, Sinan Uğuz, İbrahim Özcan, Elif Çetinel, İrem Cerit ve Şamil Mehmet ile önemli rolleri üstlenen 30 oyuncu karşıladı. Film setinde öğrencilere çekim aşamasında teknik bilgiler verilerek, kullanılan araçlar tanıtıldı.
Öğrencilerin bir kısmı yönetmen koltuğuna oturdu, bir kısmı kamera, klaket ve seste yer alırken bir kısmı da oyunculukta yer aldı ve hep birlikte örnek sahne çekimi gerçekleştirdi.
Yönetmen Yasin Korkmaz, "Bölgede film çekimlerine çok ciddi bir merak vardı. Biz de öğrencilere faydalı olma adına setimizi bir günlüğüne ziyarete açtık. Bu çalışma bir günlük atölye gibi oldu" dedi.

AŞ(BK/CK) (FOTOĞRAFLI)