ADANA'da 7'nci Çukurova Kitap Fuarı'na katılan yazar Nedim Gürsel, geçen hafta yayınlanan, 'Yüzbaşının oğlu' adlı kitabını imzaladı.
'Doğan Kitap' tarafından yayınlanan 'Yüzbaşının oğlu' romanı ile okurlarıyla buluşan Gürsel, 30'ncu kitabının heyecanını yaşadığını söyledi. 7'nci Çukurova Kitap Fuarı'na okuyucu ilgisinin sevindirici olduğunu belirten Gürsel, "Çukurova Kitap Fuarı'na geçen yıl da geldim. Adana'da kitap fuarına yine çok yoğun bir ilgi var. Sanırım bu ilgi her geçen yılda artıyor. Bir yazar için bu kalabalığı görmek çok önemli bir şey. Çünkü kitabı okura ulaşması çok önemli." dedi. Son romanındaki kahramanın otoriteyle hesaplaşan eski bir gazeteci olduğunu belirten Gürsel şöyle devam etti:
"Yüzbaşının Oğlu' benim son romanım. Bu hafta yayınlandı. Sıcağı sıcağına 'fırından çıkarıp' buraya getirdim. 'Otoriteyle hesaplaşmanın romanı' diyebilirim. Bir roman kahramanı yarattım, geçmişiyle hesaplaşan bir karakter. Kahramanım; eski gazeteci ve bir yüzbaşının oğlu. Güncel konulara değinen, hem de toplumsal kurumları ve tabuları, kökünden sarsan bir roman; Yüzbaşının Oğlu. Bu yönüyle biraz tartışılacağını ve bazı çevreler tarafından çok hoş karşılanmayacağını söyleyebilirim."