ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi Bolayır Beldesi'nde mezarı bulunan vatan ve hürriyet Şairi Namık Kemal, ölümünün 125’inci yılında anıldı.
Namık Kemal'i anma törenine Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanlığı 18'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, her ikisi de CHP’li olan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve Bolayır Belediye Başkanı Cavit Sezer, Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu, Tekirdağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gönlükara, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Bolayır Belediye Başkanı Cavit Sezer bir konuşma yaptı. Tanzimat döneminin en önemli edebiyatçısı, fikir ve politika adamı Namık Kemal’i ölümünün 125’inci yıl dönümünde andıklarını belirten Sezer, "Namık Kemal, 21 Aralık 1840 tarihinde Tekirdağ’da doğmuş, 2 Aralık 1888’de Sakız Adası’nda ölmüş ve Bolayır beldemizde defnedilmiştir. Namık Kemal fikirlerini yaşamış, ülkülerinin kahır ve çilesini çekmiş bir şahsiyettir. Namık Kemal’e göre, ülküsü olmayan kişi, insani vasıflardan yoksundur. Hayatını adadığı ve çok sıkıntılarını çektiği mücadelesine şahsi hırs ve çıkarlarını katmamıştır. Yüz yılı aşkın bir süredir kendisini efsane olarak nitelendiriyor ve karşısında Türk Milleti olarak saygı ile eğiliyorsak, bu O’nun mücadelesini şahsi değil, milli olmasından dolayıdır" dedi.
Tekirdağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tevfik Şükrü tarafından Namık Kemal'in kişiliği ve fikir hayatı ile ilgili bilgileri verilmesi ardından Hürriyet Kasidesi’nin okunmasıyla tören son buldu. Namık Kemal’in mezarına çiçek buketi bırakan protokol üyeleri, aynı yerde kabri bulunan Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa'nın mezarını da ziyaret etti.