Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), () - HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde Mervan Altınorak ve ekibi, doğadan topladıkları taşlar ve cam atıklarla konutların duvarlarında süslemeler yaparak, mozaik sanatını yaşatıyor.
Mervan Altınorak, geometrik motifler, fil, zürafa, deve gibi hayvan figürlerini duvarlara işleyip konutların, apartmanların girişlerine ve merdiven dairelerine sıra dışı bir görünüm kazandırıyor. 20 kişilik bir ekiple çalıştığını belirten Altınorak, tüm bu çalışmalarını da doğadan topladığı taş ve cam atıklarıyla yaptığını söyledi. Mozaik süslemede Hatay'da bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Altınorak, mozaik sanatının çok titiz bir çalışma gerektirdiğini kaydetti.
Sanatseverlerin de ilgisini beklediğini belirten Altınorak, "Bina içi, merdiven boşluğu ve odalarda, doğal malzeme ile çeşitli figürler ve süsleme yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışma ile konutların değeri de artıyor. Normal bir konut fiyatı 100-110 bin lira iken, mozaik çalışmasından sonra 150-160 bin liraya kadar yükseliyor" dedi.

FD(OA/CK) (FOTOĞRAFLI)