Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - MODERN dansın efsanevi koreografı ABD'li David Dorfman ve dansçıları, 'Dance Motion Projesi' kapsamında Diyarbakır'a gelecek. Tango MED Dans ve Sanat Merkezi, ABD Adana Konsolosluğu'nun ortak çalışması ve İngiliz Kültür Kolejleri desteği ile gerçekleşecek gösteride, Dorfman ve dansçıları, Diyarbakırlı sanatseverlerle buluşacak.
Modern dansın ilahı olarak kabul edilen Amerikalı David Dorfman ve dansçıları, Diyarbakır'da bulunan Komeleya Navenda Dansê û Hunerê Tango MED'in (Tango MED Dans ve Sanat Merkezi Derneği) ev sahipliğinde yapılacak olan Dans Günleri kapsamında Diyarbakır'da gösteri sunacak. ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür Bürosu'nun desteği ile düzenlenecek ve Amerika'nın en köklü gösteri sanatları okulu olan Brooklyn Müzik Akademisi'nin (BAM) yapımcılığını üstlendiği 'Dance Motion' projesinin amacının, çağdaş Amerikan dansını yurtdışında sergilerken, kültürel ve sosyal hizmetler veren eğitim kurumlarıyla ortaklık yaparak karşılıklı kültürel alışverişte bulunmak olduğu belirtildi.
ABD Adana Konsolosluğunun da ortağı arasında bulunduğu etkinlikte, yarın David Dorfman ve dansçıları, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde Ampul Teorisi adlı gösteriyle Diyarbakırlı sanatseverlerle buluşacak. İzleyicilerine iki ampul arasındaki hikayeyi anlatacak olan gösteri ile "Sizce hayat, ampul sona ermeden önce göz kırpmalı mı? Yoksa, bir hayat ampul uyarı vermeden ansızın mı sona ermeli?" soruları ile izleyenlerin kafaları kurcalanacak.

FA(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)