KAYSERİ  Valisi Orhan Düzgün, Selçuklu döneminin kentteki önemli miraslarından Melikgazi Türbesi ile etrafındaki cami ve diğer iki türbenin restorasyon çalışmalarının yüzde 95 oranında tamamlandığını açıkladı.
Vali Düzgün, Pınarbaşı İlçesi sınırları içerisinde yer alan Danişmentli Devleti’nin 2’nci Büyük Hükümdarı Melikgazi’nin türbesinin yaklaşık 9 asırlık bir geçmişi bulunduğunu söyledi. 12’nci Yüzyıl'da, Hükümdar Melikgazi’nin hayattayken kendi adına yaptırdığı türbenin son dönem Selçuklu mimarisi özellikleri taşıdığını ve türbenin tarihi ve kültürel miras zenginliği açısından özel öneme sahip olduğunu kaydeden Vali Düzgün, "Melikgazi Camisi ile Dulkadiroğulları Beyliği Hükümdarı Emir Halil ve Selçuklu Din Alimi Seyyid Selahaddin Türbeleri’nin de bulunduğu bölgede kapsamlı bir restorasyon çalışması başlatılmıştı. Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nca onaylanan restorasyon projeleri ile Vakıflar bölge Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonucunda bölgemiz aslına uygun bir hale getirilmiştir" dedi.
Vali Düzgün, Anadolu topraklarının Müslümanlaşması ve Türkleşmesinde önemli bir yere sahip olan Danişment Hükümdarı Melikgazi’nin türbesine yapılan restorasyon çalışmaları sonrası ziyaretçi sayısının da arttığına dikkat çekerek, ata yadigarı eserlere sahip çıkmanın manevi bir sorumluluk olduğunun önemini vurguladı.

FOTOĞRAFLI