SABANCI Vakfı'nın sosyal sorumluluk projesi kapsamında desteklediği Mehtap Ar Tiyatrosu, çocukları tiyatroyla buluşturmak için Anadolu'yu adım adım geziyor.
Mehtap Ar Tiyatrosu'nun 'Okumak, Okumak, Okumak' adlı tiyatro oyunu, Konya'da Karatay Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Arkadaşlık, paylaşmaya ve okumanın önemine vurgu yapan tiyatro oyununa öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Oğluna ve çocuklara olan aşırı düşkünlüğünden dolayı tiyatro grubunu kurduğunu anlatan sinema ve tiyatro sanatçısı Mehtap Ar, şöyle konuştu:
"Çocuklarla birlikte olmayı çok seviyorum. Bunun içinde en güzel yol tiyatroydu ve 2000 yılında da tiyatromu kurdum. Hayalim ve hedefim Anadoluya açılmaktı. Çünkü İstanbul'da çocuklar öyle veya böyle tiyatroya gitme imkanı bulabiliyorlar, ama Anadolu'da şartlar biraz daha zor. 2006 yılında Sabancı Vakfı'nın desteğiyle tiyatro turneleri düzenlemeye başladık. Türkiye'nin doğsunundan başladık ve batısına doğru devam ediyoruz. Çocukları tiyatroyla buluşturmak için adım adım Anadolu'yu dolaşıyoruz. Turne kapsamında da il merkezlerinde bir iki gün kalıyoruz ve daha sonra ilçelere gidiyoruz. Çünkü ilçelerdeki çocuklar da tiyatroyla buluşsun istiyoruz."
'700 BİN ÇOCUĞU TİYATROYLA BULUŞTURDUK'
Çocukları tiyatroyla buluşturmak için 2006 yılından beri adım adım Anadoluyu dolaştıklarını belirten Mehtap Ar, "Turnelerde hiç tiyatro görmeyen çocuklarla karşılaşıyoruz ve büyük mutluluk yaşıyorlar. Doğu'da Kars, Hakkari, Şırnak, Yüksekova, Cizre, Silopi'de oyunlar sergiledik. Yeniden Tunceli ve Ceylanpınar'a gideceğiz. Elimiz ve gönlümüz yettiğince bizi çağıranlara koşarak gidiyoruz. Bu proje Anadolu'daki çocuklarımızı tiyatro ile ücretsiz olarak buluşturma projesi. Bugüne kadar 650-700 bin çocuğumuzu tiyatroyla buluşturduk" dedi.
KONYA'DA HEDEF 9 BİN ÇOCUK
Her yıl 10 il dolaştıklarını ifade eden Ar, "İl merkezlerinin yanısıra ilçelere, yatılı bölge okullarına gidiyoruz. Konya'da da oyunumuzu Meram, Karatay, Bozkır ve Beyşehir ilçelerinde sergileyeceğiz. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün onayı ile öğrencilerimize her gün 4 oyun sergiliyoruz. Bir hafta içerisinde 9 bir çocuğumuza ulaşma hedefindeyiz. Konya'daki turneden çok mutluyuz ve güzel bir izleyici ile buluştuk." diye konuştu.
Grup olarak bugüne kadar 'Bir şans ver', 'Bir arkadaş aranıyor' isimli oyunları sergilediklerini de belirten Ar, "4 yıldır da 'Okumak, okumak, okumak' adlı oyunu sergiliyoruz. Oyunumuzda arkadaşlığa, paylaşmaya ve okumanın önemine vurgu yapıyoruz. Her gittiğimiz yerde de büyük ilgiyle karşılaşıyoruz" dedi.