Yönetmenliğini Ümit Köreken'in üstlendiği “Mavi Bisiklet”, 66. Berlin Uluslararası Film Festivali’nin "Generation Kplus" kategorisinde, ana kahramanı çocuklar ve gençleri konu alan filmlere yönelik "Kristal Ayı Ödülü" için yarışmaya hak kazandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle çekilen ve senaryosunu Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken’in yazdığı film, festivalde aynı zamanda dünya prömiyerini gerçekleştirecek.
Çekimleri 2015 yılında Konya, Akşehir’de tamamlanan “Mavi Bisiklet”in tüm başrol oyuncuları, civar köylerden seçilen ve uzun süre birlikte temel sinema eğitimi ve kamera önü oyunculuk üzerine çalışılan çocuklardan oluşuyor. Filmde, Selim Kaya, Eray Kılıçarslan, Bahriye Arın, Mustafa Küçükibiş, Burak Vurdumduymaz, Beren Yiğit, Fatih Koca, Mustafa Şimşek, Nursen Çetin Köreken ve Turan Özdemir rol alıyor.
Amsterdam'da, 2013 yılında Cinekid Co-Production Market'in “En İyi Proje Ödülü”nü kazanan “Mavi Bisiklet”, Avrupa Destek Fonu Eurimages’tan, Türkiye’den ilk kez “Film for Children” başlığıyla destek alan yapım olurken, DOHA Film Enstitüsü’nden de post prodüksiyon desteği kazandı.