DENİZLİ Belediyesi’nin, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından 1 milyon 498 bin lira kaynakla desteklenecek 'Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor ve Zeytin Yaylası Turizmi Kazandırılıyor' projesinde imzalar atıldı. Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata ve Denizli Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan, törenle destek sözleşmelerine imza attı.
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın Turizm Altyapısı Mali Destek Programı çağrısında daha önce Denizli Belediyesi tarafından hazırlanan 'Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor ve Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor' projelerine destek kararı çıkmıştı. GEKA’nn toplam bütçesi 4 milyon 185 bin lira olan iki projeye vereceği 1 milyon 498 bin lira karşılıksız destek için sözleşmeye, imzaları Denizli Belediyesi’nde düzenlenen törenle Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata attı.
Başkan Zolan, alternatif turizme ayrı bir önem verdiklerini belirtip, "Bu iki proje bölge turizmine artı değer katacak. Derdimiz, bölgemizde taş üzerine taş koymak ve artı değer yaratmaktır" dedi.
Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor Projesi, 18 ay sürecek. Proje kapsamında işletmesini Denizli Belediyesi’nin, kazı çalışmalarını Pamukkale Üniversitesi’nin yürüttüğü antik kentte ortaya çıkarılan Kutsal Haç Kilisesi’nin üzeri örtülecek, çevre yolları düzenlemesi yapılacak ve kilise inanç turizmi için ayağa kaldırılacak.
Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi’nde şehir merkezine yakın olan yaylada çadırlı ve bungalovlu kamp alanları, günü birlik kullanım alanları, yöresel ürün sergi ve satış yerleri yapılacak. 12 ayda tamamlanacak projeyle yaylaya altı dakikada çıkılmasını sağlayacak teleferik de kurulacak.