DENİZLİ'nin Eskihisar Mahallesi yakınlarındaki Laodikya Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında 1500 yıl öncesine ait olduğu sanılan keten parçası bulundu. Tarihi keten parçalarının Denizli'nin tekstil geçmişinin 1500 yıl öncesine dayandığını ortaya koyduğu belirtildi.
Kazı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü Laodikya Antik Kenti'nde, 1500 yıl öncesine ait keten tomarı bulundu. Tekstil sektörüyle adını dünyaya duyuran Denizli'nin bu alandaki geçmişinin izlerine Laodikya'da da ulaştıklarını ifade eden Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek,Şimşek, "Daha önce tekstil boya kalıntıları bulmuştuk. Bu bulgular, Denizli'nin tekstil sanayisinin tarihinin 1500 yıl öncesine dayandığını gözler önüne sermektedir. Şu anda da yapılan kazı çalışmalarında rulo halinde yine 1500 yıllık keten parçasına ulaştık. Bu tekstil sektörünün binlerce yıl öncesine dayandığını bir kez daha göstermiş oldu" dedi.
ANTİK KENTTEKİ KİLİSE ZİYARETE AÇILACAK
Diğer yandan ziyaretçi sayısı her geçeng ün artan Laodikya Antik Kenti'ndeki kilisenin ziyaret edilebilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Şimşek, "Tarihi kentteki en önemli yerlerden birisi kilisenin bulunduğu alan. Buradaki çalışmalarımız önemli derecede tamamlanmış durumda. Vaftiz havuzu ve ibadet yerleri ile dikkat çeken kilisenin ziyarette açılabilmesi için çalışıyoruz. Kilisenin korunması ve ziyaret edilebilmesi için gereken malzemeler şu an gelmiş durumda. Yakın zamanda çalışmalar tamamlanarak kilise ziyaret edilebilecek duruma gelecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI