BİR süre önce hayatını kaybeden Gır Gır halı süpürgesinin mucidi Tacettin Hiçyılmaz’ın eski eşi Meriç Yoldaş Hiçyılmaz, ilk kitabı ‘İzmir'in Büyümeyen Kızı’ ile Kayserili okuyucularla buluştu. Aynı zamanda seramik sanatçısı olan Hiçyılmaz, kitabın kapak tasarımındaki resmin de kendisine ait olduğunu ifade ederek, “Kitabımda bir kadının dibe vurduktan, yani çöktükten sonra nasıl ayağa kalkacağını anlattım. Bu kitap benim çocuğum” dedi.
Mimarsinan Parkı’nda bulunan Kıvılcım Kitapevi’nde gerçekleştirilen imza gününde okuyucuları ile buluşan Meriç Yoldaş Hiçyılmaz, ‘İzmir'in Büyümeyen Kızı’ kitabında çocukluğunu, gençlik dönemini, Gır Gır süpürgelerinin efsanevi mucidi ve üreticisi olan Tacettin Hiçyılmaz'la yaşadığı evliliği ve ayrılık sonrası yıllarda yaşadıklarını anlattığını söyledi. Kitabında aynı zamanda İzmir’in eski dokusu hakkında da bilgi verdiğini dile getiren Hiçyılmaz, “Kitapta Tacettin Bey'in Türkiye'de ilk otomatik çamaşır makinasını imal etmesinden, Gır Gır halı süpürgesini tasarlamasına, başkanlık yaptığı Göztepe'yi 2'nci Lig'ten 1'inci Lig'e çıkarmasından, Süleyman Demirel'in kendisine defalarca milletvekilliği teklifinde bulunmasına kadar birbirinden ilginç ayrıntılar var. Çünkü kamuoyunun da yakından tanıdığı Tacettin Bey’in hayatımdaki yeri ayrı bir önem taşıyor. Bu kitap her konuda okuyucusuna zenginlik katacaktır” diye konuştu.
Kayseri’den önce Denizli, İzmir ve Ankara’da imza günlerine katıldığını dile getiren Hiçyılmaz, bundan sonraki durağının ise yakın zaman içinde Adana olacağını söyledi. “İzmir'in Büyümeyen Kızı, aynı zamanda benim çocuğum. Gittiğim yerlerde sanki çocuğumu insanlara anlatıyormuşum gibi hissediyorum” diyen Hiçyılmaz, şöyle devam etti:
“Bu kitapta hayatımı yeniden buluyorum. Kitabımda bir kadının dibe vurduktan, yani çöktükten sonra nasıl ayağa kalkacağını da anlattım. Bu nedenle sıkıntılı bir süreç yaşayan kadınlara da yol gösterecek bir kitap olacaktır. Aynı zamanda kitabın kapak resmi de bana ait. Ben seramik sanatçısıyım ve bu alanda yaptığım tasarımlardan birine kitabımın kapağında yer verdim.”