Bayram TÜRKMEZ/GÖLBAŞI(Ankara), ()-ANKARA'nın Gölbaşı ilçe belediyesinin sayfaları açılan bir kitaptan esinlenerek tasarlanan Ahmet Yesevi Kültür Merkezi, önümüzdeki cumartesi günü hizmete açılacak. Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, "İlçemize değer ve prestij kazandıracak kültür merkezimizin açılışına Ankaralı ve Gölbaşılı tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi.
Şafak Mahallesi'ne inşa edilen ve görünümüyle sayfaları açılan bir kitaba benzeyen Ahmet Yesevi Kültür Merkezi, salonları ve dinlenme alanlarıyla vatandaşlara sosyal ve kültürel faaliyetleri için hizmet sunacak. Kültür merkezinin tasarımıyla Ankara'ya da örnek bir merkez olduğunu belirten Başkan Odabaşı, "Vatandaşlarımıza sosyal ve kültürel faaliyetlerini sürdürebilmeleri için salonları, kütüphanesi ve açık teraslarıyla hizmet verecek. Kültür merkezimiz, konumu itibariyle Gölbaşılı vatandaşlarımız için bir seyir terası görevi de görecek" dedi.
KİTAPTAN ESİNLENİLDİ
Sayfaları açılan bir kitap şeklinde tasarlanan 6 katlı Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'nin dış cephesi, yangına dayanıklı son teknoloji cephe kaplamasıyla kaplandı. Kültür merkezinde Türk İslam eserlerinden oluşan bir kütüphane, sergi salonu, aile yaşam merkezi, kafeterya ve idari bürolar bulunuyor. Yeşil alan ve bahçesinin yanı sıra kültür merkezinin üçüncü katında da Gölbaşı'nın görüntüsü eşliğinde yemek yenebilecek 120 metrekarelik bir restoran hizmet verecek. Merkezin 45 araçlık bir otaparkı da bulunuyor.

BT(AY/AAA) (FOTOĞRAFLI)