ANKARA'nın Kazan ilçe belediyesi tarafından düzenlenen ve her gün farklı bir sanatçının sahne aldığı ramazan etkinliklerine katılan binlerce vatandaş, Tasavvuf Müziği dinletisi ve semazen gösterileri izlerken, yapılan ödüllü yarışmalara katılıp, keyifli saatler yaşıyorlar.

Geçen yıla kadar Ramazan etkinliklerini haftanın belirli günlerine sığdıran Kazan Belediyesinin, bu yılki Ramazan etkinliklerini 30 güne yayıp, Sultanahmet kültürünü Kazan'a getirmek istediği belirtildi. Daha önce Ramazan ayı içerisinde yapılan etkinlikleri Milli Egemenlik Parkı'nda gerçekleştiren Kazan Belediyesi, yapımını 3 ay önce tamamladığı ve Türkiye'de bir ilk olan Satı Kadın Müzesi yanı ile içi ve çevresini yenileyip, çeşitli ışık oyunları ile süslenen Ulu Camii çevresi olarak belirledi.

Kazan Belediyesi, Ramazan'ın birinci gününden itibaren başlattığı etkinliklerde, her akşam farklı bir sanatçının sahne aldığı tasavvuf miziği ve semazen gösterilerinin yanında, çeşitli sahne oyunları ve yarışmaları da düzenliyor. Ayrıca oluşturulan Ankara Evi görünümlü stantlarda ücretsiz dağıtılan pamuk şekeri, macun, şerbet ve diğer ikramlarla birlikte hat ve ahşap seramik boyama sanatçıları ile sahaflarla da yerini alıyor. Hemşeri dernekleri de stanlarda yöresel ürünlerini tanıtma imkanı buluyor.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk yaptığı açıklamada, "Her gün dolu dolu geçen, insanların sahura kadar eğlendiği bir ramazanı hep birlikte yaşıyoruz. Eyüp Sultan, Sultan Ahmet, Hacı Bayram ne ise, Kazan Ulu Camii de bugün aynısı. Bu etkinliklerle Ramazan'ın iklimini bütün hücremizde hissettiğimiz bir Ramazan'ı iliklerimize kadar yaşıyoruz" dedi.

(FOTOĞRAFLI)