KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi Kent ve Mimar Sinan Müzesi'ni bu yılın ilk 11 ayında 110 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı. Geçen yılki ziyaretçi sayısının ise 107 bin olduğu bildirildi.
Büyükşehir Belediyesi Kent ve Mimar Sinan Müzesi 2003 yılında Kocasinan ilçesindeki Fuar Kültürpark alanında hizmet vermeye başladı. İlk bakışta farklı mimarisi ile dikkat çeken müze, Türkiye'nin ilk dijital müzesi olma özelliğiyle tanınıyor. Kayseri'yi tanımak isteyenlerin ilk uğrak yeri haline gelen Kent ve Mimar Sinan Müzesi, halen Türkiye'nin en modern müzelerinden biri durumunda bulunuyor. Kent ve Mimar Sinan Müzesi Türkiye'nin en çok ziyaret edilen müzeleri arasında yer alıyor. 2012 yılında müzeyi 107 bin kişi ziyaret etti. 2013 yılının ilk 11 ayında ise ziyaretçi sayısı 110 bine ulaştı. Haftanın yedi günü açık olan Kent ve Mimar Sinan Müzesi ücretsiz olarak gezilebiliyor.
"Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Büyükşehir Belediyesi'nin çağdaş müzecilik anlayışının Kent ve Mimar Sinan müzesine olan ilginin başlıca nedeni olduğunu söyledi.  Durukan, "Müzemizin birinci katında 12 farklı ekran var. Bu ekranlarda, 8 dakikalık videolarda Kayseri şehriyle ilgili aklınıza gelebilecek, ticareti, sanayisi, sosyal hayatı, Erciyes'i, doğal güzellikleri mutfak kültürüne kadar her konu ile ilgili bilgi var. Bunların tamamı Türkçe ve İngilizce seslendirmeli. Kulağınıza taktığınız bir kulaklıkla hangi ekranın önüne gelirseniz, o ekran otomatik olarak sizi algılıyor ve kanal değiştirmeden istediğiniz dil seçeneği ile o ekrandaki bilgilere sahip oluyorsunuz. Ayrıca 5 metrekarelik kent maketinde güncellenmiş haliyle şehirle ilgili mekanlar noktasındaki bilgilere sahip olunabiliyor. Müzemizin ikinci katında ise Kayserili Mimar Sinan'a ait Osmanlı coğrafyasındaki eserler maketler halinde sergilenmekte. Aynı zamanda 6 farklı ekranda Türkçe ve İngilizce seslendirmeli Mimar Sinan ile ilgili bilgi edinilebiliyor" dedi