KAYSERİ, () - KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Kayseri Valiliği desteğiyle Talas Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali hazırlıkları tamamlandı.
21-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival hakkında açıklamalarda bulunan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 173'ü kısa film olmak üzere toplam 230 filmin başvuruda bulunduğunu söyledi. Başkan Palancıoğlu, belgesel ve kısa film kategorilerinde 28 filmin yarışmaya hak kazandığını belirterek, "Festivalde 8 dalda en iyiler belirlenecek" dedi.
Talas'ın Ali Dağın eteklerinde tarihi dokusu ve kültürel mirasıyla doğan plato olduğunu belirten Başkan Palancıoğlu, "Kayseri ve Talas'ın bu zenginliğini dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Bir yandan bu değerlerimizi gün yüzüne çıkartıp ayağa kaldırıyor, diğer yandan bunu tanıtım açısından en iyi şekliyle duyurmaya çalışıyoruz. Bu organizasyonun Kayseri turizmine büyük etkisi olacağına inancım tamdır" diye konuştu.

OE(OE/ESM)