Recai GÜLER/ BURSA, () - DOĞAN Haber Ajansı Muhabiri Emre Koşak, 'Kadına Şiddete Kırmızı Kart' konulu 3'ncü fotoğraf sergisini açtı. Emre Koşak, 8 kadın futbol hakeminin portresinin yer aldığı sergiyi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde doğan eşi Gizem Çelik Koşak'a doğum günü hediyesi olarak sunduğunu söyledi.
Emre Koşak'ın, Bursa'da futbol maçlarında orta ve yardımcı hakem olarak görev yapan Fatma Yavuzarslan, Ayça Soyutürk, Seray Sezgin, Ceren Arslan, Sema Sertler, Habibe Yorgun, Duygu Kabataş ve İpek Eroğlu'dan oluşan 8 kadın hakemin portre fotoğraflarının yer aldığı 'Kadına Şiddete Kırmızı Kart Sergisi'  Korupark Alışveriş Merkezi'nde açıldı. Açılış törenine, sergiye konu olan kadın hakemlerin yanı sıra, Korupark AVM Müdürü Feyza Acar Sönmezer, Emine Örnek Okulları Kurucusu Emine Önek, basın, spor ve iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi.
Serginin açılışında konuşan Emre Koşak, kadına şiddet konusunu gündeme getirmek için 8 Mart Dünya kadınlar gününü beklemek gibi bir düşüncesi olmadığını söyledi. Şiddetin ilacının sevgi ve saygı olduğuna inandığını açıklayan Koşak, "Benim bu tarihi seçmemin tek nedeni eşim Gizem Çelik Koşak'ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde dünyaya gelmesi. Bu sergiyi eşime doğum günü hediyesi olarak sunuyorum" dedi. Emre Koşak'ın fotoğraf sergisi 16 Mart tarihine kadar gezilebilecek.

RG (FK/RT) (FOTOĞRAFLI)