MUĞLA’nın Bodrum İlçesi Turgutreis Beldesi’ne bağlı Kadı Kalesi Köyü’ndeki 400 yıllık kilisenin restorasyon çalışmasında sona gelindi. Turgutreis Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Dinçberk, "Bu kilisenin ve Kadı Kalesi'nin restore edilerek kültür turizmine kazandırılması çok önemli" dedi.
Kadı Kalesi Köyü’ndeki Gökçe Armonia Tatil Sitesi sınırları içinde bulunan ve bakımsızlıktan yıkılmaya başlayan 400 yıllık Rum Ortodoks kilisesinde iki yıl önce başlayan rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarında sona gelindiği açıklandı. Muğla İl Özel İdaresi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Turgutreis Belediyesi’nin destekleriyle restorasyon çalışmaları sürdürülen kilisenin, Nisan ayından itibaren kültür turizmine açılacağı belirtildi.
Kilise arazisi içindeki Osmanlı Dönemi'nden kalma 190 yıllık Kadı Kalesi'nin restore çalışmalarının da devam ettiğini bildiren Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, "Bodrum'da 7 bin yabancı yaşıyor. Bu kilisenin ve Kadı Kalesi'nin restore edilerek kültür turizmine kazandırılması çok önemli. Kilise ilk etapta kültür, sanat ve turizm amaçıyla kullanılacak" dedi.