İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlediği Fazıl Say konserinin biletleri 15 dakikada tükenince, yüzlerce İzmirli bu önemli sanat etkinliğini bahçeye kurulan led ekrandan izledi. Başkan Aziz Kocaoğlu da bilet bulamayan İzmirlilerle birlikte dışarıda oturmayı tercih etti.
Biletler 5 ve 10 liradan satışa sunuldu ve 15 dakikada tükendi. Bilet bulamayan müzikseverler için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin önüne büyük led ekran ve oturma düzeni kuruldu. Konseri dışarıdan izleyen vatandaşlar bir sürprizle de karşılaştı. Ünlü piyanist için gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, salona girmek yerine, konseri dışarıda onlarla birlikte led ekrandan izledi. Müzikseverlerin üşümemesi için dışarıya portatif sobalar konulurken, çay ve kahve ikramı da yapıldı.
SAY’DAN 'İLK ŞARKILAR'
Serenad Bağcan’ın vokaliyle eşlik ettiği 'İlk Şarkılar' başlıklı konserde, Fazıl Say ilk olarak George Gershwin’in 'Rhapsody in Blue Summertime' adlı bestesine, ardından 'Kara Toprak', 'Bodrum', 'Paganini Jazz', 'Alla Turca Jazz' adlı eserlerine yer verdi. Sanatçının 20 yıl önce şiir üstatlarının eserlerinden bestelediği şarkılar Seranad Bağcan’ın güzel yorumuyla bu konserde ilk kez İzmirlilerle buluştu. Programda Nazım Hikmet’ten 'Memleketim', Orhan Veli’den 'Efkarlanırım' ve 'İstanbul’u Dinliyorum', Can Yücel’den 'Sardunyaya Ağıt', Metin Altıok’tan 'Düşerim ve Bu Kekre Dünyada', Cemal Süreya’dan 'Dört Mevsim', Pir Sultan Abdal’dan 'Sordum Sarı Çiğdeme', Ömer Hayyam’dan 'Akılla Bir Konuşma' ve Muhyiddin Abdal’dan 'İnsan İnsan' şiirleri yer aldı.
SAY: BU SALON TÜRKİYE'NİN GURUR KAYNAĞI
Avrupa’nın en iyi salonlarından birinde konser vermekten ve İzmir’deki ilgiden büyük mutluluk duyduğunu belirten Fazıl Say, "Bu salon Türkiye’nin gurur kaynağıdır. Akustiği çok mükemmel. Konser biletleri 15 dakikada tükendi. Bu dünya rekorudur. Konseri dinlemek isteyen müzikseverler için dışarıda da ayrıca led ekran kuruldu. Dışarıda beni izleyen dinleyicileri de selamlıyorum. En kısa sürede İzmirli müzikseverlerle tekrar buluşmayı diliyorum" dedi.
KOCAOĞLU: HARİKA BİR AKŞAM GEÇİRDİK
Konseri vatandaşlarla birlikte dışarıdaki led ekrandan izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, "Harika bir akşam geçirdik. İlgi çok büyüktü. Konser biletini ucuz tutarak ünlü piyanisti çok sayıda İzmirli ile buluşturmayı hedeflemiştik. Ancak ilgi çok yoğun olunca konseri dış mekana da taşıdık" diye konuştu.
Bilet bulamadıkları konseri Başkan Kocaoğlu ile birlikte dışarıda izlemekten keyif aldıklarını belirten müzikseverler, kendilerine bu ortamı yaratan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Konserin sonunda Fazıl Say hayranları, sanatçıya albümünü imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu.