Mustafa ERCAN/MERSİN, () - 'İSPANYOL aşk şarkılarının tutkulu' sesi olarak tanınan Buika, 'Mersin Ses Veriyor' sloganı ile 30 Mayıs- 11 Haziran tarihleri gerçekleştirilecek olan 13'üncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Mersin'de sahneye çıkacak.
Sanat Etkinlikleri Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 13'üncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı. 30 Mayıs'ta İngiliz keman virtüözü Charli Siem'in Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde vereceği konser ile başlayacak olan festivalin bu yılki onur konuğu 56'ncı Grammy ödüllerinde 'La Noche Mas Larga' albümü ile 'En İyi Latin Caz Albümü'ne aday olan İspanyol şarkıcı Buika olacak. 'İspanyol aşk şarkılarının tutkulu' sesi olarak tanınan Buika, 31 Mayıs akşamı Yenişehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde Mersinli hayranlarıyla buluşacak. Türkiye'deki menajeri aracılığıyla kısa bir video yayınlayan Buika, "Mayıs ayının son günlerinde festival için Mersin'e geliyorum. Oradaki sanatseverlerimle görüşürüz. Beni mutlaka dinlemeye gelsinler"dedi.
'TÜRKİYE'DEKİ GİZEMLERE ODAKLANDIM'
Açıklamasında kendisini aşkın hayata bağladığını anlatan şarkıcı, Türkiye'nin kendisinde farklı bir yeri olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Hem müzik işinin içinde hem de şarkılarda en çok aşk var ve Türkiye'deki dinleyiciye çok uzun bir zamandır büyük yakınlık duyuyorum. Türkiye'de de en çok güzelliklere ve yaşadığımız deneyimlerdeki gizemlere odaklandım, en başından beri beni Türkiye ile tanıştıran Pasion Turca ekibiyle çok de güzel bir bağ kurduk. Şimdiye kadar ayrıca her sahnede olduğumda da sahneden görebildiğim kadarıyla izleyiciyi anlamaya ve iletişim kurmaya çalıştım. Festivallerde şarkı söylemenin ayrı bir keyfi var. Çünkü festival için de heyecan duyan bir seyirciniz oluyor ve konser gecesi de aşk dolu ve coşkulu bir gece olacak."

ME(AŞ/BK/BT) (FOTOĞRAFLI)