MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, hobi olarak resim yapmaya başlayan Gaye Aksoy, koleksiyonerlerin de dikkatini çekti. Aksoy, "Hobi olarak başlamıştım ancak bugün ünlü koleksiyonerler tablolarımı incelemek ve satın almak için evime geliyor. Bu da beni çok mutlu ediyor" dedi.
Yokuşbaşı Mahallesi'ne 6 yıl önce 10 yaşındaki kızı ile birlikte taşınan televizyon programı yapımcısı 48 yaşındaki Gaye Aksoy, ilçedeki gezdiği sergilerden etkilendi. 5 yıl önce Bodrum Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kursa katılan Aksoy, resim eğitimi aldı. Evindeki atölyesinde günde 9 saat çalışarak resimlerini tamamlayan Aksoy, bir süre sonra koleksiyonerlerin dikkatini çekti. 3 yıl önce ilk kişisel sergisini açan ve atların kendi ruhunu yansıttığını belirten Aksoy, "Akrilik boya ile tuval üzerine çalışıyorum. Günde 9 saat çalışıyorum. Bir tablonun tamamlanması 30 günü buluyor. Genellikle de atları kullanıyorum. Çünkü atlar benim ruhumu yansıtıyor. Atların yelelerini, bedenlerini ve kuyruklarını çiçeklerle desenlerle dolduruyorum. Özgürlüğüme düşkün olduğum için resimlerimde atları kullanıyorum. Bazen de değişiklik olması için farklı şeyler deniyorum. Sandıkların üzerine de bu çalışmayı uygulamaya başladım. Hobi olarak başlamıştım ancak bugün ünlü koleksiyonerler tablolarımı incelemek ve satın almak evime geliyor. Bu da beni çok mutlu ediyor" dedi.
TERAPİ ETKİSİ
Zorlu bir boşanma süreci geçirdiğini belirten Aksoy, "4 yıl süren ağır bir boşanma süreci geçirdim. Beni oldukça yıpratan bir süreçti. Bu süreci de resim yaparak atlattım. Resim yapmaya başladığınız zaman sakin ve rahat olmanız lazım. Yoksa gerginliğiniz resmede yansır. Bu beni rahatlatması ve sakinleştirmesi nedeniyle bu çalışmalarım bana terapi oldu. Boşanma sürecimi resimle terapi sayesinde güçlü bir şekilde atlattım" dedi. Geçen yıl sergi hazırlığı için yaptığı tablolarından 18'inin bir koleksiyoncu tarafından alındığını belirten Gaye Aksoy, "2015 yılında Dibeklihan Sanat Köyü'nde bir sergim olacak. Şu an tüm çalışmalarımı bu sergiye göre yapıyorum. Bu sergide ayrıca annemin ve kızımın da eserleri yer alacak. Annem ve kızım da sayemde resim yapmaya başladı. Onlarla aynı sergide yer almak istiyorum" dedi.

FOTOĞRAF