ANTALYA'daki 'Asi Yaban Keçileri' adlı doğa grubunun ayda bir düzenlediği 'Dolunay'da Şiir ve Müziğin Dansı' adlı gecede, ocak ayında yaşamını yitiren ünlü şairler şiirleriyle, yaşam hikâyeleriyle anıldı.
Orhan Deniz'in organizasyonuyla, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Lokali'nde bir araya gelen şiir severler, yeni yılın ilk şiir gecesinde, türküler ve şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Geceye katılan Antalya'nın ünlü şairleri Naim Tuncalı, Mustafa Ceylan, Harun Yiğit, okudukları birbirinden güzel şiirlerle renk kattı.
Gecede bir de sürpriz yaşandı. Grup, 62 yaşına basan şair Mustafa Ceylan'ın doğum gününü yaş pasta keserek kutladı. Duygulanan Ceylan, katılımcılara şiir kitaplarından hediye etti. Naim Tuncalı da şair Cahit Sıtkı Tarancı ile anılarını anlattı, şiirlerini okudu.
Gecede, Ocak ayında yaşamlarını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu, şairler Cemal Süreya, Özdemir Asaf, Onat Kutlar, neyzen Tevfik Kolaylı da eserleriyle anıldı. Orhan Deniz, şairlerin, yazarların yaşamlarını özetledi, katılımcılar birer şiir okudu. Şiirlere, Yüksel Ulutaş, Yalçın Ersoy, Meral Erdal bağlamalarıyla fon müziği oluşturdu. Gece, Uğur Mumcu adına bestelenen 'Uğurlar Olsun' türküsüyle sonlandı. (FOTOĞRAFLI)