HAMBURG'TAKİ Tiyatro Asmin, prömiyeri 7 Eylül'deki yeni oyunu 'Yücelerde bir Can-Haydırık, Huyduruk Haydar' isimli oyunda 1999'da vefat eden şair Can Yücel'in cezaevi yaşamını konu ediyor.
Almanya'nın Hamburg kentindeki Tiyatro Asmin, 1999'da aramızdan ayrılan şair Can Yücel'in 1971 darbesi sonrası girdiği cezaevi yaşamını yeni oyununda konu ediyor. Prömiyeri 7 Eylül günü saat 16.00'da Mut Tiyatrosu'nda yapılacak oyun için son hazırlıklar tamamlandı. Ferman Karayiğit'in yazıp- yönettiği ve Can Yücel'i canlandırdığı oyunda ayrıca Sevgi Polat ve Haydar Bakay rol alıyor. Şiir dünyasında dillerden düşmeyen eserler kazandıran Can Yücel, 1971 darbesinde Che Guevara ve Mao'nun yazılarını Türkçe'ye çevirdiği için tutuklanıp 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 1974'de genel afla hürriyetine kavuşan Şair'in cezaevi yaşamını konu alan oyunun büyük ilgi görmesi bekleniyor.
Can Yücel'in unutulmaz şiirlerinin seslendirildiği oyunda, gardiyanla yaptığı sohbetlerde Can Yücel'in yaşam felsefesi, şiir anlayışı ve topluma bakışı yansıtılıyor. Prömiyer biletleri şimdiden tükenen oyun eylül ayı içinde Hamburg'da dört kez sahnelendikten sonra, Almanya ve Avrupa'nın diğer kentlerinde turneye çıkacak.

FOTOĞRAFLI