GENÇLİK ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 'Aynadaki hayallerimiz projesi' kapsamında Şırnak'ta konser veren Haluk Levent, hayranlarını coşturdu.
Şırnak Spor Salonu'nda Şırnak Kültür ve Turizm Derneği'nin girişimleriyle verilen Haluk Levent konserini yaklaşık 4 bin 500 kişi izledi. Haluk Levent'in seslendirdiği şarkılarla halay çeken izleyiciler, bazen duygusal şarkılarla gözyaşlarına hakim olamadılar. Salonda bulunanlar, sanatçıya konser boyunca şarkılarında eşlik etti.
Şırnak'a vatandaşlar ile iç içe olmak için geldiğini söyleyen Haluk Levent sahnede durmanın bir anlamının olmadığını belirtti ve sivil güvenlikçilerin ayrılmalarını istedi. Güvenlikçilerin ayrılmasından sonra sahneden inen Levent, şarkılarını izleyenlerin arasında söyledi. Şırnak'ta ilk kez konser verdiğini belirten Levent, İstanbul ve Ankara'da verdiği konserlerde bu kadar heyecanlanmadığını söyledi.
ARTIK BARIŞ GÜNLERİ GELMEDİ Mİ?
Konserden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Levent, "Hani tarihte bizlere üretilen düşmanlar vardır ya. Hani dünyanın en büyük düşmanı gelse Türkiye'ye ve burada akan kanı durdursun, ben onun elini öperim. Amaç burada akan kanı durdurmaksa, yollara yöntemlere bakmak lazım. Hemen eleştirmemek lazım. Yani gidişata bakmak lazım, yani denemek lazım. Nereye kadar gideceğini görmek lazım. Hatalardan ders çıkarmak lazım. Bu ülke binlerce vatan evladı şehit verdi, asker anaları ağladı. Bu ülke binlerce gencin de asitlerde diri diri ölmesini gördü, bunu bu ülke bu topraklar hak etmedi. Kürt halkının acıları hepimizin acıları, asker annelerinin acıları hepimizin feryadı. Artık kardeşçe barış içerisinde halay çekeceğimiz günler gelmedi mi, hep beraber olalım diye" dedi. EK(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)