BURSA, () - BURSA’da bu yıl 28'incisi düzenlenen ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda Bulgaristan ekibi birinci olurken, Sırbistan ikinci, Macaristan da üçüncü oldu. Bulgaristan ekibine birincilik ödülünü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç verdi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen ‘53. Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında gerçekleştirilen ‘28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın dün gece yapılan finali, renkli görüntülere sahne oldu. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılan ve coşkulu bir kapanış töreniyle sona eren yarışmada, 19 farklı ülkeden gelen halk dansları ekiplerini aynı sahnede buluştu.
Finalde 5’er dakikalık gösterilerini sergileyen gruplardan Bulgaristan ekibi birinci, Sırbistan ekibi ikinci Macaristan ekibi de üçüncü oldu. Birincilik ödülünü, Bulgaristan ekibine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç verdi. Yarışmanın birincisi olan Bulgaristan ekibi ‘Altın Karagöz’ ile 5 bin Euro para ödülü, ikinci olan Sırbistan ekibi ‘Gümüş Karagöz’ ile 3 bin Euro para ödülü ve Macaristan ekibi de üçüncülük ödülü olan ‘Bronz Karagöz’ ile 2 bin Euro para ödülü almanın sevincini yaşadı. Yarışmada 2'nci olan Sırbistan ekibine ödülünü Bursa Valisi Münir Karaloğlu, üçüncü olan Macaristan ekibine de ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Recep Altepe verdi.
Yarışmada dereceye giren ekiplerle performanslarını sergileyen Endonezya, Karadağ, Moldova, Belçika, Fransa, Bosna Hersek, KKTC, Makedonya, Çin, İspanya, Azerbaycan, Arnavutluk, Şili, İrlanda, Panama ve İtalya ekiplerine katılım belgeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik tarafından verildi. Protokol üyeleri ve çevredekiler, halk dansları ekiplerinin sahne performanslarını yoğun ilgiyle izledi. Ödül tören ardından Bulgaristan ekibi, büyük ilgi gören gösterisini bir kez daha sahneledi. Bursalılar da yarışmanın şampiyonu olan dansçıları ayakta alkışladı.
Yarışmanın final gecesinde sahneye çıkan Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu ise özel gösterisiyle programa renk kattı.

FOTOĞRAFLI