MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gümüşlük'te düzenlenen 11'inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 12 Temmuz Cumartesi akşamı ünlü piyanist Gülsin Onay'ın konseriyle başlayacak.
11'inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde, enstrümanlarında virtüözlüğü yakalamış sanatçılar festivalin eşsiz mekanı Koyunbaba antik taş ocağında konser verecek. Festivalde meşhur Rus piyanist Ilya Itin, Fransız piyano üstadı Jean-Bernard Pommier, keman sanatçısı Olga Martinova, obua sanatçısı Celine Moinet, fagotçu Rui Lopez, Trio Milhaud, soprano Çimen Seymen'in de sahne alacağı belirtildi.
Festival bünyesinde her yıl düzenlenen Gümüşlük Festival Akademisinde ise bu yıl 14 Temmuz - 21 Temmuz tarihleri arasında Elif Şahin, 22 Temmuz- 6 Ağustos tarihleri arasında festival konukları Kemal Gekic, Ilya Itin, Gülsin Onay ve Jean-Bernard Pommier'ın katılımlarıyla piyano masterclassı gerçekleştirileceği kaydedildi. 3- 9 Ağustos tarihleri arasında Olga Martinova genç yeteneklere keman masterclassı vereceği ifade edildi.
Festivalin Sanat Danışmanı Gülsin Onay, "Klasik müziğin kalbi bir ay süre ile Gümüşlük'te atacak. Gümüşlüklü ve tatilci sanatseverler dünyanın en önemli sanatçılarını, efsane isimlerini izleme dinleme fırsatı bulacak. Bazı sanatçılar hem konser için hemde tatil için Gümüşlük'te bulunacaklar. Bende konserlerimden birinde oğlum Erkin Onay ile birlikte sanatseverler buluşacağım. Buradaki festivale davet edilen gençler masterclass sanatçılarla atölye çalışması yapma fırsatı bulacak. Gümüşlük festivali 11'inci yılında dünyanın en önemli sanatçılarının gelmek için yarıştığı ve dünyaca tanınan festivaller arasına girmeyi başardı. Gümüşlük Festivali artık Japonya'dan Kanada'ya, Afrika'dan Rusya'ya kadar sanat dünyasında konuşulur, dünyanın ünlü sanatçılarının bu festivale katılmak için yarışır hale geldiği bir festival kimliğine büründü" dedi.

FOTOĞRAFLI