Sinan HARMANCI/AMASYA,() - AMASYA Gençlik Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliğiyle açılan 3 boyutlu rölyef resim kursunda yapılan 40 eser 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 15-19 Mayıs tarihleri arasında sergilenecek. Kursta yapılan çalışmalar arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 boyutlu rölyef resimleri dikkat çekiyor.
Amasya Gençlik Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliğiyle açılan 3 boyutlu rölyef resim kursunda 60 kursiyer, 40 eser ortaya çıkardı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın resimlerinin de aralarında olduğu tablolar, 15-19 Mayıs tarihleri arasında sergilenecek. Kurs öğretmeni Sibel Özler'in eğitim verdiği kursiyerler başarılı çalışmalarıyla dikkat çekti. 3 boyutlu rölyef resim çalışmalarının serginin ardından devlet büyüklerine gönderileceği belirtildi.  
Amasya Gençlik Merkezi Müdürü Şahin Gümüş, geçen yıl Ekim ayında başlayan kursların iyi sonuçlar verdiğini belirterek, "3 boyutlu resim çalışması genelde Amasyamızın tarihi güzelliklerini, kalesini, mağaralarını yapıp sergilemek amacıyla kurslara başladık. Kursiyerlerimizin kısa süre içerisinde başarılı çalışmalar ortaya çıkarması bizleri de ayrıca mutlu etti. Bu teknik aynı zamanda Amasyalılarımız tarafından yeni bir iş kapısı olarakta kullanılabilecektir. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerimiz, bu eserlerimize de yoğun ilgi göstereceklerdir" diye konuştu.

SH(MS/AK) (FOTOĞRAF)