SİVAS Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarının hazırladığı 'Palavra Kadavra Gündem' adlı tiyatro oyununda 'Gezi Parkı' olaylarına yer verildi.
Sivas İl Emniyet Müdürlüğü polislerinin 3 aylık çalışması ile hazırladıkları tiyatro oyunu 6 ilçeden sonra dün akşam kent merkezinde sahnelendi. Oyunu Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, çok sayıda kurum müdürü, emniyet personeli ve davetliler izledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri tarafından organizasyonu yapılan, senaryo düzenlemesi ve yönetmenliğini polis memuru Gökhan Özder'in yaptığı tiyatro oyununda, müdürlüğün çeşitli birimlerinde görevli 15 polis rol aldı. Komedi ve dram tarzında hazırlanan 2 perdelik oyun izleyenlerin beğenisini kazandı. Tiyatro oyununda Türkiye gündeminde yer alan sinema ve dizi filmler ile sosyal paylaşım sitelerinde izlenme rekoru kıran paylaşımlardan da kesitler sunuldu.
'GEZİ PARKI OLAYLARI'NA YER VERİLDİ
'Beyni yıkanan' ve terör örgütü militanı olarak canlı bombaya dönüştürülen bir üniversite öğrencisin başından geçen olayları anlatan tiyatro gösterisinde, 'Gezi Parkı' olaylarına da yer verildi. Olayların dış güçler tarafından tetiklendiğini ve desteklendiğinin savunulduğu oyunda, bazı eylemcilerin kamu mallarına zarar vermek için olaylar içinde yer aldığı gösterildi. Oyunda ayrıca terör örgütü üyelerinin polisi taşlaması, eylemlerde yaralanan ya da ölen olduğunda polisin suçlanmasına dikkat çekildi. Oyun içinde 'Duran Adam' eylemi de yer aldı. Oyunun yönetmeni Gökhan Özder, "Kardeşliği, dostluğu anlatan, terörün her türlü tuzaklarını anlatan, gençlerin şiddetten uzak durmasını amaçlayan bir oyun sergiledik" diye konuştu.