Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ (Osmaniye), () - OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde 4 yıl önce kapatılan cezaevi, kent müzesine dönüştürülüyor.
İlçede yaklaşık 60 yıl faaliyet gösteren eski cezaevi için Kadirli Belediyesi tarafından Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Hibe Destekli Turizm Projesi kapsamında kent müzesine dönüştürülme kararı alındı. Kent müzesi için 325 bin TL hibe verilmesinin üzerine eski cezaevinin restorasyon çalışmasına başlandı. Kadirli Belediye Başkanı MHP'li Ömer Tarhan, DOĞAKA Uzmanı Ercan Özdemir, Kadirli Belediyesi Projesi Koordinatörü Hakan Semercioğlu, Kadirli Kent Müzesi Sorumlusu Cevahir Zararsız, çalışmaları yerinde denetledi. Belediye Başkanı Tarhan, çalışmalarda sona gelindiğini ve müzenin önümüzdeki ay tamamlanacağını söyledi. Kadirli Kent Müzesi'nin bölgedeki ilk temalı açık hava müzesi olma özelliğini taşıyacağını belirten Başkan Tarhan, "DOĞAKA'nın turizm altyapısını güçlendirme projesi kapsamında hazırladığımız kent müzesi projesine 325 bin TL hibe çıktı. Müze önümüzdeki ay tamamlanacak. Müzeye eser bağışlanması için de kampanya başlattık" dedi.
HANIMIN ÇİFTLİĞİ DİZİSİ DE ÇEKİLMİŞTİ
Bu arada 1950'de hizmete giren 60 yıl sonra 2010'da kapatılan cezaevi geçtiğimiz yıllarda Kanal D'de yayınlanan ve başrollerini Mehmet Aslantuğ, Özgü Namal ve Caner Cindoruk'un paylaştıkları Hanımın Çiftliği dizisinin bazı bölümlerinde de cezaevi olarak kullanılmıştı.

EE(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)