Tolunay DUMAN/ TARSUS, (MERSİN), () MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde tekerlekli sandalye mahkumu 54 yaşındaki engelli ressam Sıtkı Yücel, açtığı sergi ile engellilerin tüm olumsuzlara rağmen sanatın ve yaşamın bir çok alanında üretken olabileceklerini gösterdi.
Çocukluğunun ilk yıllarında beşikten düşmesi sonucu 54 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olan Sıtkı Yücel'in eserleri, Mehmet Bal Sanat Galerisinde sergilendi. Serginin açılışına Kaymakamı Hasan Göç, Belediye Başkan Yardımcısı Elif Seda Sağlam, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Orhan Kütükoğlu, Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Ali Çelik ,Görme Engelliler Derneği Başkanı Fikri Topuz ile davetliler katıldı.
Ellerini kullanmakta güçlük çeken ve konuşamadığı için duygularını İbrahim Eker isimli arkadaşı aracılığı ile konuklara aktaran Yücel, sergide oldukça duygulu anlar yaşadı. Biyografisi ve hayat hikayesi okunurken aşırı heyecanlanan ve gözyaşlarına hakim olamayan Yücel, konukların da duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Yücel, 20'li yaşlarda izlediği bir televizyon programında ayaklarıyla resim çizen bir engellinin azminden etkilenerek çıktığı sanat yolculuğunda, 53 yağlı boya resimden oluşan resim sergisini açtığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.
Resimle hayata tutunduğunu belirten Yücel arkadaşı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Etrafıma baktığımda çevremde herkesin bir işle uğraştığını ve elleri olmayan bir engelli kişinin resim yapabildiğine şahitlik ettim. Benim ellerim biraz hareket edebiliyor ben de yapabilirim diyerek temin ettiği kalem ve kağıda hayalimde canlandırdığım çoban ve sürüleri resmederek ressamlık yaşamına adım attım. 20 yaşından bu yana yaptığım birçok resmi arkadaşlarıma hediye ettim. Son iki yılda yaptığım yağlı boya resim tablolarını sergiye dönüştürdüm" dedi.
Kaymakam Göç ise, her türlü soruna, sıkıntıya, engele rağmen yaşamın çok güzel olduğunu dile getirerek, "Bir şekilde hayatı devam ettirmemiz, bu sıkıntıları yaşayan insanlarla el ele yürek yüreğe, gönül, gönüle paylaşımları arttırarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Sıtkı beyi Tarsus'ta tanımaktan çok mutlu oldum. İyi ki böyle insanlar var. İyi ki onun böyle gönül dostları var hepsi bir aradalar. Ben hem bu eserleri vücuda getiren Sıtkı beye , hem bu güzel günü paylaşmak için buraya gelen tüm dostlara teşekkür ediyorum. İnşallah devamı gelir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından engelli ressam Yücel, Kaymakamı Göç ve konuklara sergisini gezdirdi. Sergi, 24 Mayıs'a kadar sanatseverlerin beğenisine açık kalacak.

TD(OA/AAA) (FOTOĞRAFLI)